Nyheter

BESTE LÆREBEDRIFT: Forsvaret mottok pris for beste statlige lærebedrift 3. februar 2022. Fra venstre: stabssersjant Gulbrandsen, lærling Henriette Reinner Gaaserud, oberst Svarstad, lærling Sander Sæternes, lærling Sebastian Sørensen og lærling August Skogvoll.

Forsvaret vant årets statlige lærebedrift

Hvert år nomineres og utpekes det en vinner av årets statlige lærebedrift, og denne gangen var det Forsvaret som vant.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen var det duket for prisutdeling i Fanehallen på Akershus festning. Prisen for beste statlige lærebedrift 2021 ble delt ut av kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Juryen har vektlagt kriterier som: «tilrettelegging for gode læringsforhold organisatorisk, faglig og sosialt», «har en positiv utvikling i antall lærekontrakter» og «bistår lærlingene i videre arbeid eller utdanning», når de har vurdert de nominerte. Og til slutt var det Forsvaret gikk av med seieren.

OVERREKKELSE: Oberst Svarstad tog imot prisen på vegne av Forsvaret.

Får anerkjennelse

En slik pris gir anerkjennelse til de bedriftene som gjør en god jobb med å dekke sitt eget og samfunnets behov for lærlinger og fagfolk.

– De som går inn som lærling i Forsvaret vet at her er det 97-98 prosent av de som begynner på fagbrev, består og det er en trygghet for den enkelte, sier nestkommanderende ved Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS), Pål Harald Svarstad som tok imot prisen på vegne av Forsvaret.

Vinteren 2021 hadde forsvaret 625 lærlinger men fra sommeren samme år skulle det ha økt til nesten 700 lærlinger fordelt på 30 forskjellige lærefag.

Mangel på fagfolk

Etter utdelingen og taler fikk kommunal- og distriktsministeren snakke med noen lærlinger som også var tilstede. De snakket om hvordan Forsvaret har hjulpet dem med utdanningen og om de kunne tenke seg en karriere og jobb videre i Forsvaret.

UFORMELL PRAT: Ministeren fikk muligheten til å prate med både nestkommanderende i FPVS, lærling koordinator og lærlinger da Forsvaret mottok prisen.

Gode lærebedrifter er ifølge statsråd Bjørn Gram kjempeviktig.

– Vi trenger fagfolk, håndverkere og praktikere i det norske arbeidslivet. Der er mangel på mange felt. De som skal gå de typene yrker skal både gå på skole og lære seg faget mest mulig ute i det virkelige livet, sier han til Soldatnytt.

–Forsvaret er et fantastisk godt forbilde som har jobbet så systematisk med å kunne ta inn så mange lærlinger, da dekker man sitt eget behov i tillegg til behovet til andre deler av samfunnet, legger han også til.

Les også: De første lærlingene på F-35.

Powered by Labrador CMS