Nyheter

INGEN PLANER: I 2016 ble Rygge lufthavn lagt ned. Forsvaret vil kjøpe deler av plassen til visningsmagasin, men forsvarsministeren har ingen slike planer.
INGEN PLANER: I 2016 ble Rygge lufthavn lagt ned. Forsvaret vil kjøpe deler av plassen til visningsmagasin, men forsvarsministeren har ingen slike planer.

Forsvarsministeren: Ingen planer om å etablere forsvarsmuseum på gamle Rygge flyplass

I 2016 ble Rygge lufthavn lagt ned, Forsvaret vil kjøpe deler av terminalbygget til et visningsmagasin. Forsvarsministeren har ingen slike planer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret ønsker å kjøpe deler av Rygge flyplass i Moss for å etablere et visningsmagasin, skrev Forsvaret forum i mai. Dette var et forslag for å dekke Forsvarets behov for å kunne lagre gjenstander slik at de ikke blir ødelagt, i tillegg til at de kan vises frem til et publikum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I et spørsmål til forsvarsminister, Bjørn Arild Gram, spør høyrepolitiker Tage Pettersen ministeren om de vurderer å kjøpe hele eller deler av den sivile terminalbygningen til bruk som visningsmagasin.

Gram svarer at det ikke foreligger noen konkrete planer om å kjøp kjøpe hele eller deler av terminalbygget for å huse forsvarsgjenstander.

Dette er fordi Forsvarets museer er vedtatt overført til museumsporteføljen til Kultur- og likestillingsdepartementet. Sammen med forsvarsdepartementet har en prosjektgruppe satt i gang forberedelsene til overgangen. Da vil de blant annet se på hvordan de kan dekke museets behov for magasin.

Powered by Labrador CMS