Nyheter

KREML: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu besøkte ifølge Kreml fronten i Øst-Ukraina lørdag, men det er ikke kjent hvor. Dette bildet er sendt ut av hans eget departement.

Kreml: Sjojgu besøkte fronten og ga ut dekorasjoner

Under besøket i Øst-Ukraina delte Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu ut dekorasjoner til soldater.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Der fikk Sjojgu også en situasjonsrapport ifølge det russiske forsvarsdepartementet. Om dekorasjonene sa han:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Disse utmerkelsene er fortjent, dere kjemper godt. Mye arbeid gjenstår, sa Sjojgu ifølge departementet.

Det er ikke kjent hvilket sted Sjojgu besøkte.

Fester grepet i Bakhmut

I Bakhmut er de gjenværende ukrainske styrkene hardt presset da russiske styrker fester grepet om byen, ifølge britisk etterretning.

Ifølge det britiske forsvarsdepartementets daglige etterretningsoppdatering på Twitter har soldater fra den russiske Wagner-gruppen rykket ytterligere fram i forstedene nord i Bakhmut.

To strategiske bruer er også sprengt, noe som har gjort det stadig vanskeligere for ukrainske styrker å få inn forsyninger og forsterkninger, heter det videre.

Ekte helter

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa under sin tale mandag kveld at situasjonen rundt Bakhmut stadig blir mer og mer komplisert.

– Fienden ødelegger hele tiden alt som kan brukes for å beskytte våre posisjoner, sa han, og kalte de ukrainske soldatene som kjemper i Bakhmut for ekte helter.

De harde kampene om industribyen Bakhmut i Donetsk har vært det lengste slaget under Russlands invasjonskrig i Ukraina. Zelenskyj har tidligere sagt at ukrainerne vil kjempe i Bakhmut så lenge de kan.

Powered by Labrador CMS