Nyheter

TAK: Det vil koste rundt åtte millioner kroner å senke taket cirka 2 meter på mannskapsforlegningen i Kolsås leir. Et vedtak hos Statsforvalteren ga medhold til naboer som klagde på byggets høyde.

Kolsås-kasernen: Så mye vil det koste å senke taket

Mannskapsforlegningen er nærmere to meter for høy. Nå må Forsvarsbygg be om tilleggsfinansiering for at soldatene skal kunne flytte inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidet med å senke taket på den nybygde mannskapsforlegningen på Kolsås kan starte i januar 2022, anslår prosjektleder i Forsvarsbygg Hans Magnus Stensrud overfor Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kasernen i Kolsås leir, som skal huse 200 soldater, står klar for innflytting. Men en naboklage til Statsforvalteren i Oslo og Viken om at bygget er 1,95 meter høyere enn det som ligger til grunn i Plan- og bygningslovens § 29-4, førte fram.

Konsekvensen er at Forsvarsbygg må senke taket nærmere to meter.

Må søke ny tillatelse

Det er forutsatt at en ny byggetillatelse blir innvilget av Bærum kommune. Kommunen har tidligere gitt uttrykk for at de vil behandle en eventuell søknad fra Forsvarsbygg om å gjøre om på takhøyden så fort det lar seg gjøre.

– Da blir vi trolig ferdig med arbeidet i løpet av mars samme år. Det vil koste et sted rundt åtte millioner kroner å senke taket, forutsatt at det ikke oppstår noe som forskyver fremdriften ytterligere, sier Stensrud.

Les også: Splitter ny kaserne står klar - naboklage har satt stopper for innflytting

Stensrud i Forsvarsbygg at det at det er kontraktspartner Asker Entreprenør AS som skal utføre arbeidet med å senke taket som måler rundt 1150 kvadratmeter.

Trenger tilleggsfinansiering

– En oppstart i januar er og avhengig av tilleggsfinansiering da det uforutsette tiltaket med ombyggingen naturlig nok ikke er hensyntatt i prosjektet tidligere. Dette er en sak som behandles av oppdragsgiver (Forsvarsstaben, journ. anm.) etter en anmodning fra Forsvarsbygg om økt bevilgning, forklarer Stensrud.

Han sier at det viktigste nå er at byggingen blir fullført slik at soldatene kan tar det i bruk så fort som mulig.

Les også: Forsvarsbygg vil senke taket på kaserne: – Det er en minimumsløsning, mener naboer

– Vi har håp om at det skal la seg gjøre å få en midlertidig brukstillatelse sammen med byggetillatelsen. Med dette på plass kan soldatene bo i bygget mens arbeidene pågår, sier Stensrud.

Powered by Labrador CMS