Nyheter:

To sykepleiere har ankommet Jan Mayen, opplyser Forsvarets sanitet. Her ser vi et C-130 Hercules på flyplassen ved Olonkinbyen på Jan Mayen.

Hercules har landet på Jan Mayen - ventet tilbake i kveld

To sykepleiere var om bord flyet til Jan Mayen, opplyser Forsvarets sanitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige lørdag omkom to av Forsvarets egne i et snøskred på Jan Mayen. En tredje person ble også tatt av skredet men klarte å komme seg ut.

De to som omkom var Robin Karlsen (31) år fra Nordland, som jobbet som ingeniør på Jan Mayen, og Bjørg Kathrine Batalden (57) år fra Vestland, som jobbet som avdelingssykepleier. Begge var sivilt ansatte i Forsvaret. Navnene ble frigitt i samråd med de pårørende.

Mandag dro et hercules over for å hente de omkomne hjem. På Gardermoen flystasjon ble det avholdt en seremoni med de pårørende. Etter ankomst ble bårene hentet ut av soldater fra Garden, mens mannskapet på Hercules-flyet sto æresvakt. Til stede var også forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, forsvarssjef Eirik Kristoffersen og sjefen for Cyberforsvaret, Inge Kampenes.

Det er Cyberforsvaret som driver stasjonen på øya. Kampenes forteller til Forsvarets forum, etter seremonien, at de pårørende blir ivaretatt av pårørendekontakter og at kollegene til de omkomne på Jan Mayen i dag har besøk av et team fra Forsvarets sanitet.

I dag, fredag, reiste et hercules transportfly igjen over til øya. Overfor Forsvarets forum bekrefter Forsvarets sanitet at to av deres sykepleiere var om bord flyet. De skal ifølge kommunikasjonsansvarlig Endre Nedberg være der til april i år. Nedberg sier at det ennå er uklart om begge eller bare én av sykepleierene vil være der hele perioden.

Sykepleier er en viktig ressurs på den arktiske øyen, som ikke har vanlig flyforbindelse.

Powered by Labrador CMS