Nyheter

SYSTEM: Ved innføringen av M22 vil Forsvaret tilføres et helt nytt modulært kampvestsystem. Det vil si at vesten kan konfigureres ut ifra det behovet soldaten har, den rollen soldaten skal fylle eller det spesifikke oppdraget som skal løses.

Forsvarets nye kampvest er forsinket

Forsvarets nye kampvest-system skulle vært levert ut til Forsvaret i løpet av 2023, men nå må norske soldater vente til tredje kvartal av 2024.

Publisert

Da Forsvarets forum skrev om det nye prosjektet på tampen av 2022, skulle kampvestsystemet etter planen leveres ut til Forsvaret i løpet av 2023. Nå er prosjektet forsinket og det ser ut til at Forsvaret må vente ytterligere før den nye utrustningen er på plass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge Forsvarsmateriell pågår leveransen av kampvest-systemet og er nå inne i sluttfasen. Siste leveranse forventes i januar eller februar 2024.

– I leveranse-batchene kommer vestene i ulike konfigurasjoner og i ulike størrelser. Prosjektet ønsker å få alle del-leveransene ferdigstilt og komplett før de distribueres ut til sluttbruker gjennom depotene, sier Sjur Glenjen, leder i Fellesmateriellseksjonen i Forsvarsmateriell.

Les også: Bygger «Franken-fugl» av to ødelagte jagerfly

Ifølge Glenjen må det også gjennomføres brukerkurs og vedlikeholdskurs før de leveres ut til Forsvaret. Dermed blir planlagt utlevering til Forsvaret av kampvest-systemt i tredje kvartal 2024.

Det nye kampvesten skal dekke Forsvarets behov for et helhetlig kampvestsystem som skal erstatte dagens kampvest og bæresystemer: ballistisk vest (M07) og stridsvest (M10).

Forsvarets forum har tidligere omtalt at Norges donasjon av ballistiske vester til Ukraina og forsinkelsen med Forsvarets nye kampvestsystem, gjør at norske soldater kan måtte løse oppdrag uten tilstrekkelig beskyttelse.

Powered by Labrador CMS