Nytt om navn

FIKK MEDALJE: Sjef for Sjøforsvaret Oliver Berdal (i midten) stod for overrekkelsen av fortjenstmedaljen til Ståle Ulriksen (t.h.)

Høgskolelektor fikk fortjenstmedalje

Sjøkrigsskolens Ståle Ulriksen ble fredag tildelt Sjøforsvarets fortjenstmedalje. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Høgskolelektor Ståle Ulriksen er hovedlærer i sjømakt ved Forsvarets høgskole Sjøkrigsskolen. Fredag 26. januar ble han tildelt Sjøforsvarets fortjenstmedalje under en seremoni i skolens aula.  

Ulriksen får medaljen for «lang og tro tjeneste» og «særlig innsats langt utover det forventede». Medaljen ble overrakt av sjef for Sjøforsvaret Oliver Berdal. 

– Ulriksen har i en årrekke uselvisk jobbet for et sterkt sjøforsvar, og levert resultater utover det som kan forventes. Han har siden 1990 levert en rekke analyser, artikler, rapporter, og utredninger om forsvars- og sikkerhetspolitikk, sa Berdal. 

Ulriksen har over tid vært intervjuet i en rekke medier som ekspert på sjømakt, i tillegg til det han selv har produsert. Han var blant annet å se i NRK Brennpunkts Skyggekrigen. 

Han har også vært delaktig i skrivingen av Forsvarets gjeldende maritime doktrine. 

Ifølge Sjøforsvaret skulle Ulriksen fått medaljen allerede i desember 2023, men tildeling ble utsatt fordi Ulriksen var utilgjengelig som følge av oppdragsstøtte til Forsvarsdepartementet. 

TRO TJENESTE: Ståle Ulriksen takkes av sjef for Sjøkrigsskolen Bård Eriksen (t.v.)
Powered by Labrador CMS