Nyheter

LOKAL MAT: Norsk Bondelag ønsker at Forsvaret serverer lokal- og regional mat til soldatene.

Ønsker at bønder og forsvar skal spille mer på lag 

Norges Bondelag mener Forsvaret bør bidra mer til å styrke matproduksjon i nord, og servere norsk mat til sine soldater.  

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Soldatene klarer seg ikke uten mat. Vi produserer mat og kan produsere mer. Vi vil gjerne levere den maten som soldatene skal ha både i fred og i krise, sier Bjørn Gimming, leder av Bondelaget, til Nationen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han ønsker at bønder og forsvar skal spille mer på lag.

– Forsvaret må også se sitt ansvar og muligheter ved å kjøpe lokalt og bidra til nasjonal selvforsyning.

I vår ble det stor ståhei da Tine la ned sin økomelk-produksjon da Forsvaret ikke lenger kjøpte inn økologisk melk. Det samme skjedde da det i fjor høst ble kjent at Forsvaret kjøpte inn utenlandske poteter til Terningmoen og Rena leir i Innlandet.

– Forsvaret kan bidra til at matproduksjonen i nord blir styrket, gjennom å etterspørre og tilby lokal og regional mat, sier Gimming og peker på at det er en verdikjede av arbeidsplasser som følger bonden, med landbrukssamvirkene og annen matindustri.

Powered by Labrador CMS