Meninger

KOMPENSASJON: Forsvarets ansatte skal kompenseres for markedstilpasning av forsvarsboliger, skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.
KOMPENSASJON: Forsvarets ansatte skal kompenseres for markedstilpasning av forsvarsboliger, skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Markedspris bidrar til et velfungerende boligmarked ute i distriktene

Det er mange gode grunner for at vi innfører tilpasset husleie til markedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger. Send inn kronikker og debattinnlegg til Forsvarets forum her.

Paal B. Nygaard mener at våre ansatte får lavere forutsigbarhet med dagens markedsbaserte husleiepriser.

Jeg er glad for å kunne fortelle ham at det gjør de ikke, takket være kompensasjonen som gis.

Det er mange gode grunner for at vi innfører tilpasset husleie til markedet, men viktigst er hensynet til et velfungerende boligmarked ute i distriktene. Justeringen betyr at utleieprisen for mange forsvarsboliger vil øke, slik at de kommer på nivå med prisene for sivile utleieboliger.

Forutsetningen for justeringen er imidlertid at Forsvaret skal kompensere for dette gjennom et økt tilskudd til husleie for den enkelte ansatte. Det er derfor ikke snakk om at noen vil få to til tre ganger så stor husleie som de har i dag.

Den økte husleien vil bli kompensert. Forsvaret gjør ikke dette for å spare penger eller finansiere andre tiltak.

Justeringen betyr at utleieprisen for mange forsvarsboliger vil øke, slik at de kommer på nivå med prisene for sivile utleieboliger.

Les også: Vil ha markedspris på forsvarsboliger: – Hensikten er ikke å spare penger

At Forsvaret spiller på lag med kommunene og er med på å skape gode lokalsamfunn, er helt avgjørende for at vi klarer å holde på våre dyktige ansatte og for Forsvarets samarbeid med andre offentlige aktører.

Powered by Labrador CMS