Nyheter

KRIGENS OFRE: Krigen i Ukraina skal ha ført til at fire millioner barn lever i fattigdom, ifølge FN.

Unicef: Krigen i Ukraina kan føre til at 4500 barn dør før de fyller fem år

Russland invasjon av Ukraina og de økonomiske skadevirkningene det har forårsaket har dyttet fire millioner barn ut i fattigdom, ifølge FN.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Barn bærer den tyngste byrden i den økonomiske krisen som er forårsaket av krigen i Ukraina, heter det i en uttalelse fra FNs barnefond Unicef.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De fire millionene er en økning på 19 prosent siden 2021, heter det videre i en studie som omfatter 22 land. Hardest rammet er russiske og ukrainske barn.

Les også: Russland oppdrar tusenvis av foreldreløse, ukrainske barn som russiske

– Russland står for nesten tre firedeler av den totale økningen i antall barn som lever i fattigdom. Ytterligere 2,8 millioner barn lever nå i husholdninger som er under fattigdomsgrensa, skriver Unicef.

I Ukraina har dette skjedd med en halv million barn. Deretter følger Romania, der 110.000 barn har havnet under fattigdomsgrensa på grunn av krigen.

Tapte fremtider

– Om vi ikke støtter disse barna og familiene nå, vil den skarpe økningen nesten garantert føre til tapte liv, tapt læring og tapte fremtider, sier Afshan Khan, Unicefs regiondirektør for Europa og Sentral-Asia.

Unicef mener at krigen kan føre til at ytterligere 4.500 barn dør før de fyller fem, og at 117.000 barn slutter på skolen bare i år.

Powered by Labrador CMS