Nyheter

MODULÆR: Armored Combat Support Vehicle (ACSV) kan brukes i ulike roller. Forsvarets nye vogner vil kunne brukes til berging av lettere pansrede beltekjøretøy på mellom 5 til 23 tonn.

Forsvaret får nye
pansrede bergingsvogner

Forsvarsmateriell har inngått kontrakt om leveranse av sju nye pansrede bergingsvogner til Forsvaret. Vognene forventes levert fra 2027.

Publisert

– Nå får Forsvaret en terrenggående bergingsvogn som er spesiallaget for å løfte og slepe kjøretøy fra 5 til 25 tonn. Dette vil typisk være de lettere pansrede beltekjøretøyene, som for eksempel M113-familien, sier Tomas Beck, sjef Landkapasiteter i Forsvarsmateriell.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det amerikanske selskapet Miller Industries Towing Equipment Inc. skal levere et komplett bergingskjøretøy til Forsvaret ved å utvikle og integrere en bergingsmodul på det nyutviklede pansrede kjøretøyet Armored Combat Support Vehicle (ACSV).

Delkontrakten med selskapet har en verdi på rett under 50 millioner kroner, og Forsvarsmateriell har en opsjon på kjøp av ytterligere to bergingsvogner.

Powered by Labrador CMS