Nyheter:

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og administrerende direktør i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) Petter Jansen.
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og administrerende direktør i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) Petter Jansen.

Slik reagerer forsvars­ministeren på FLOs lovbrudd

Tilfreds med at Forsvarets logistikkorganisasjon tar selvkritikk.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag skrev Forsvarets forum om at FLO innrømmer brudd på anskaffelsesloven. Logistikkorganisasjonen kjøpte bereter og ferdighetsmerker direkte fra leverandør - uten konkurranse i markedet og uten Forsvarsdepartementets godkjennelse.

Hele saken om FLOs hasteanskaffelser kan du lese her: Forsvaret gjør hasteinnkjøp for opp mot en halv milliard. Avtaler på klær og utstyr til norske soldater er gått ut på dato.

Forsvarets forum har stilt følgende spørsmål til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen:
– Hvordan vil FD følge opp at FLO innrømmer å ha brutt anskaffelsesloven?
– FLO valgte å snu på konkrete eksempler trukket frem av Forsvarets forum - hvor trygg er du på at resten av artiklene er innenfor lovverket?
– Hvor alvorlig ser FD på denne saken?

Forsvarsdepartementet har ikke besvart spørsmålene, men gitt ett samlet svar via e-post:

– Det er veldig viktig at soldatene våre får riktig utstyr og dette må selvfølgelig anskaffes på den riktige måten. Dette er alvorlig og jeg ser med tilfredshet at Forsvarets logistikkorganisasjon tar selvkritikk i saken. Jeg legger derfor til grunn at dette nå kommer i orden.

I saken Forsvarets forum publiserte i går trekker FLO frem at de ikke er nok folk til å håndtere alle rammeavtalene. Det trengs nok ansatte til å vedlikeholde avtaler, og nok utstyr på lager til å tåle svingningene som oppstår dersom leveransene blir forsinket. Dersom noen mister en sokk eller underbuksene revner, må det være ekstra tøy i hyllene. Men lagrene som daglig forsyner norske soldater, fylles blant annet opp av de samme avtalene som det nå ikke er god nok dekning på.

På oppfølgingsspørsmål om hvilket ansvar statsråden har for at FLO har de ressursene de trenger, svarer FD at Forsvarsministeren har ingen ytterligere kommentarer i denne saken.

Powered by Labrador CMS