Nyheter

KLAR FOR ØVELSE: Evenes flystasjon er den norske hovedbasen for P-8A Poseidon-flyene (avbildet), samt fremskutt base for F-35 kampfly.

Varsler økt aktivitet ut fra Evenes flystasjon

Det vil de kommende ukene være økt militær flyaktivitet som følge av storøvelsen Nordic Response. 

Publisert

I forbindelse med Nordic Response 2024 vil det fra og med denne uken være økt militær flyaktivitet ut fra Evenes flystasjon. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvaret i en pressemelding. 

Det vil flys med både norske F-35 kampfly og P-8 maritime patruljefly, i tillegg til amerikanske F-35. Forsvaret ber derfor publikum om å være oppmerksomme på mer aktivitet både på bakken og i luften, både på dagtid og kveldstid. 

Pilotene skal nemlig øve på blant annet mørkeflyvning. 

– Mørkeflyvning er svært viktig og realistisk trening. Det blir annerledes å fly og man må kunne navigering og manøvrering med svært få visuelle hjelpemidler i naturen. Derfor er det viktig å trene og beherske flyoperasjoner i mørket, forteller sjef for 332 skvadron, oberstløytnant Trond «Matrix» Haugen i pressemeldingen. 

Ifølge Forsvaret skal siste landing være planlagt før midnatt. 

Les også: Britisk hangarskip deltar ikke på Nordic Response. 

Nordic Response er en videreføring av øvelsen Cold Response. Den har fått sitt nye navn som følge av at det nå er en nordisk øvelse, etter Finland og etter hvert Sveriges inntog i Nato. 

Over 20.000 soldater fra minst 14 ulike land skal delta i storøvelsen. Rundt halvparten av disse vil være på land. I overkant av 50 ulike marinefartøy og mer enn 110 luftfartøy. 

Øvelsens hoveddel finner sted i Nord-Norge, samt Sverige og Finland, fra 3. til 14. mars. 

Likevel er det allerede en rekke utenlandske soldater i Norge, for å trene seg opp i forkant av øvelsen. 

Noen av dem kan du lese mer om i saken under: 

Powered by Labrador CMS