Nyheter

PÅ BESØK: HMS Queen Elizabeth under et besøk i Norge i november 2022.
PÅ BESØK: HMS Queen Elizabeth under et besøk i Norge i november 2022.

Britisk hangarskip deltar ikke i Nordic Response

Det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth kommer likevel ikke til Norge for å lede den største Nato-øvelsen siden den kalde krigen.

Publisert Sist oppdatert

Nato-øvelsen Steadfast Defender er alt i gang flere steder i Europa og skal gå over flere måneder. I mars setter marinefartøy fra USA, Storbritannia, Spania og Danmark kursen for Nord-Norge, men HMS Queen Elizabeth er ikke blant dem.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hangarskipet skulle etter planen ha ledet øvelsen utenfor kysten av Norge, men har fått problemer med propellen. Storbritannia stiller derfor med HMS Prince of Wales i stedet, opplyser Royal Navy.

I august 2022 var det HMS Prince of Wales som fikk problemer med propellen på vei til en marineøvelse utenfor USA, og som måtte taues tilbake og erstattes av HMS Queen Elizabeth.

Som følge av problemene med HMS Queen Elizabeth kan Storbritannia trolig ikke sende et hangarskip til Rødehavet, slik forsvarsminister James Heappey har foreslått.

I forrige måned kolliderte to britiske marinefartøy i havneområdet i Bahrain.

(©NTB)

nils.inge.kruhaug@ntb.no

Bilde: R0VvzmzsEwUDet britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth har fått problemer med propellene og kan derfor ikke delta på Nato-øvelse utenfor kysten av Nord-Norge som planlagt. Foto: AP / NTB

Powered by Labrador CMS