Nyheter

FORDØMMER: EU-president Charles Michel sier de 27 EU-lederne fordømmer det de kaller bortføring av Malis president og statsminister.
FORDØMMER: EU-president Charles Michel sier de 27 EU-lederne fordømmer det de kaller bortføring av Malis president og statsminister.

EU fordømmer pågripelse av Malis ledere

EUs ledere fordømmer det de kaller bortføring av Malis sivile lederskap og advarer om mulige sanksjoner, opplyser EU-president Charles Michel.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det som skjedde var farlig og alvorlig og vi står klar til å vurdere nødvendige tiltak mot politiske og militære ledere som hindrer overgangen i Mali, sa Michel til journalister natt til mandag etter et møte med de 27 EU-landenes ledere.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Michel sier at EU-lederne støtter oppfordringer fra Den afrikanske union (AU) og den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS om at Mali må gå tilbake til en sivilt ledet overgangsregjering.

Søndag kveld kom det meldinger fra Mali om at presidenten og statsministeren for landets overgangsregjering var blitt pågrepet og fraktet til en militærbase.

Michel henviser til utviklingen i Mali søndag kveld og omtaler den som «bortføringen av presidenten og statsministeren».

I en felles uttalelse krever i tillegg FN, Den afrikanske union (AU), Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS, USA og Storbritannia umiddelbar og betingelsesløs frihet for de pågrepne politikerne.

Powered by Labrador CMS