Nyheter

TOPPMØTE: EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell snakker med media når han ankommer et EU-toppmøte i Det europeiske råds bygning i Brussel, torsdag 16. desember 2021. EU-ledere møtes til et en-dagers toppmøte torsdag som vil fokusere på Russlands militær trussel mot nabolandet Ukraina og om måter å håndtere den pågående COVID-19-krisen.

EUs utenrikssjef besøker Ukraina

EUs utenrikssjef Josep Borrell besøker denne uka Ukraina for å vise sin støtte til landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Borrell skal under det tre dager lange besøket ha samtaler med ukrainske ledere i Kiev, og han skal også besøke fronten mellom ukrainske regjeringsstyrker og russiskstøttede separatister øst i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Ingen norske soldater skadet i droneangrep mot militærbase i Irak

Ifølge USA, Nato og Ukraina har Russland de siste månedene stasjonert rundt 100.000 soldater nær grensa til Ukraina, men Moskva avviser anklagene om at landet planlegger en invasjon.

Søndag møtes utsendinger fra Russland og USA i Genève for å diskutere den spente situasjonen, men Borrell har krevd at «enhver diskusjon om europeisk sikkerhet må skje i koordinasjon og med deltakelse fra EU».

Powered by Labrador CMS