Nyheter

DØMT: En mann i slutten av 30-årene er dømt for grovt bedrageri etter å ha svindlet to kvinner i 40-årene for svimlende summer og en Tesla.

Mann dømt for grovt bedrageri etter å ha utgitt seg som ansatt i E-tjenesten

En 39 år gammel mann skal ha fortalt to kvinner i 40-årene at han har utført prestisjefylte oppdrag for Etterretningstjenesten. Dette viste seg å være løgn. Nå er mannen dømt for grovt bedrageri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

VG har tidligere i år skrevet om en mann som utga seg for å være ansatt i E-tjenesten og Økokrim, og dermed bedratt to kvinner i 40-årene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mannen skal ha hatt et forhold med begge kvinnene samtidig uten at de visste noe. Den første kvinnen ble bedratt for en million kroner. Han skal ha fått henne til å låne penger, og fortalt hun at han hadde en godt betalt jobb i Etterretningstjenesten. Disse var kjærester fra november 2017 og frem til nyttårsaften 2020.

Den andre kvinnen var både kjæreste og samboer med mannen fra mars 2019 og ut 2020. I løpet av deres samboerskap skal mannen ha kommet med trusler mot kvinnen og leaset en Tesla i hennes navn. I følge politiet skal dette ha medført til en stor fare for økonomisk tap for henne.

Mannen erkjenner ikke straffeskyld, men innrømmer om at han løy til kvinnene. I rettssaken forklarte han at han ville ha noe å være stolt av, og hadde ikke til hensikt å svindle kvinnene for penger.

Dommen er nå satt, og mannen er dømt for fengsel i ett år og to måneder.

Powered by Labrador CMS