Nyheter

INNRØMMER: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgus kom med uttalelser som kan hinte til at krigen ikke går slik Russland hadde forventet.

Russisk innrømmelse om en krigføring som ikke går som planlagt

Britisk etterretning sier i sin nyeste oppdatering at russiske styrker er frustrerte over at krigen ikke går som planlagt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I rapporten, som det britiske forsvarsdepartementet la ut på Twitter fredag kveld, heter det at «Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgus uttalelser om å innføre nye typer krigføring er en stille innrømmelse av at krigen ikke går slik Russland hadde forventet».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Selv om dette kan tyde på en forståelse av at krigen ikke går som planlagt, vil det ta noe tid å oversette dette til tilpasset taktikk, teknikker og prosedyrer, og deretter iverksette disse for å bedre den operasjonelle effekten, særlig når det gjelder landbaserte manøvre, står det i rapporten.

Les også: Det britiske forsvaret lærer opp ukrainske soldater

– I mellomtiden er det derfor sannsynlig at Russland fremdeles vil være avhengig av bombing som et verktøy for å undertrykke ukrainsk motstand mot russiske stryker. Som følge av dette er det trolig at russiske styrker vil fortsette å være frustrerte over sin manglende evne til å overvinne ukrainsk forsvar raskt.

Powered by Labrador CMS