Nyheter

ADDIS ABEBA: Stemningen i Etiopias hovedstad er svært spent. Folk samlet seg i sentrum av byen i helgen for å vise sin støtte til den etiopiske nasjonale forsvarsstyrken (ENDF).
ADDIS ABEBA: Stemningen i Etiopias hovedstad er svært spent. Folk samlet seg i sentrum av byen i helgen for å vise sin støtte til den etiopiske nasjonale forsvarsstyrken (ENDF).

Meklere ser en ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Opprørerne truer med å sette inn en offensiv mot hovedstaden Addis Abeba. Regjeringen har innført nasjonal unntakstilstand og har bedt innbyggerne i Addis Abeba om å være klare til å forsvare byen. Situasjonen er svært spent.

USAs spesialutsending, Jeffrey Feltman, har returnert til Etiopia for å møte den tidligere nigerianske presidenten Olusegun Obasanjo, som er spesialutsending for Den afrikanske union.

Les mer: Etiopia-forsker: Tigray-opprørere vinner snart krigen i Etiopia

Obasanjo sier at alle lederne i Addis Abeba og i Nord-Etiopia er enige om at forskjellene mellom dem er politiske og krever politiske løsninger gjennom dialog.

– Dette utgjør derfor et mulighetsvindu som vi sammen kan utnytte for å hjelpe folk i Etiopia med å finne en varig løsning på den pågående krisen, sier Obasanjo.

Forrige uke møtte Feltman etiopiske tjenestemenn før han reiste til Kenya for å snakke med president Uhuru Kenyatta, som også har vært tett involvert i meklingen.

– Vi har også hatt samtaler med Tigrayfolkets frigjøringsfront TPLF i nord, opplyser Feltmans talsperson Ned Price.

FN støtter det AU-ledede fredsinitiativet.

Powered by Labrador CMS