Nyheter

SULTET: En etiopisk kvinne krangler med andre om tildelingen av gule erter distribuert av Hjelpeforeningen i Tigray i byen Agula, i Nord-Etiopia, 8. mai 2021.

FN: Matlagrene i Tigray er i ferd med å tømmes

Distribusjonen av nødhjelp er i ferd med å stoppe opp i Tigray-regionen i Etiopia, og matlagrene er i ferd med å tømmes, advarer FNs nødhjelpskontor OCHA.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

— Det har aldri vært distribuert mindre mat i Tigray, og lagrene av mat og drivstoff er nå nesten helt tømt, heter det i OCHAs siste rapport om forholdene i regionen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etiopiske regjeringsstyrker gikk høsten 2020 til krig mot Tigrayfolkets frigjøringsfront (TPLF), noe som fikk store humanitære følger for innbyggerne i regionen.

Krigen har kostet titusenvis av mennesker livet og drevet over 2 millioner mennesker på flukt. Hundretusener sulter og FN anklager regjeringen i Addis Abeba for å hindre innførsel av mat og annen nødhjelp.

Siden 14. desember har det ifølge OCHA ikke vært mulig å benytte den største nødhjelpskorridoren, og over 2400 tonn med mat og annen nødhjelp har nå hopet seg opp i Semera i naboregionen Afar.

Siden begynnelsen av august har FN bare kunnet kjøre inn to lastebiler med drivstoff til Tigray, der det nå er kritisk mangel, ifølge OCHA.

Les også: Forsvaret har ikke fått varsel om russisk marineøvelse

— 1388 lastebiler har sluppet inn i regionen siden 12. juli, og dette tilsvarer under 10 prosent av det som trengs for å møte de omfattende humanitære behovene til 5,2 millioner mennesker, eller 90 prosent av Tigrays befolkning, slår OCHA fast.

Samtidig fortsetter krigshandlingene, og minst 108 sivile i Tigray er drept i droneangrep fra regjeringsstyrker de siste tre ukene.

Powered by Labrador CMS