Nyheter

BESTE REKRUTT: Scott Nordhagen (t.v.) er KNM Harald Haarfagres beste rekrutt fra kull 2401. Prisen fikk han overrakt av forsvarssjefen.

Fikk bestemannspris fra forsvarssjefen:
– Jeg er helt sjokkert

Flysoldat Scott Nordhagen ble kåret til KNM Harald Haarfagres beste rekrutt på rekruttenes siste oppstilling. 

På rekruttskolens aller siste dag fikk en ung flysoldat fra Søgne en svært positiv oppmerksomhet.

Under oppstilling for hele KNM Harald Haarfagre, med sjef for Sjøforsvaret Oliver Berdal og forsvarssjef Eirik Kristoffersen til stede, fikk Scott Nordhagen tildelt prisen for beste rekrutt for årets januarkull. 

Det kom som en overraskelse på flysoldaten. 

– Jeg er helt sjokkert. Jeg så ikke for meg dette, og så leser de plutselig opp «Nordhagen». Jeg skjønte ingenting, sier Nordhagen til Forsvarets forum like etter tildelingen. 

I beskrivelsen, som ble lest opp foran de rundt 1200 soldatene, offiserene og befalingsmennene og -kvinnene, beskrives Nordhagen som en rekrutt som «skiller seg ut i mengden». 

– Rekrutten har vist meget god forståelse for fagene på rekruttskolen, noe som er grundig dokumentert gjennom kontroll og testing. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nordhagen har bestått samtlige soldatprøver og oppnådd karakter åtte på styrketester, samt toppkarakteren ni på utholdenhet. 

For å oppnå karakter åtte i styrke må en mannlig soldat kaste en ti kilo tung medisinball fem meter, samt hoppe 2,35 meter i stille lengde og ta ti kroppshevinger på bom. For å oppnå toppkarakter på forsvarets utholdenhetstest, må man løpe 3000 meter på 12 minutter. 

– Flysoldaten tar på seg store mengder ansvar i troppsrammer og fremviser god evn til å lede og veilede de rundt seg. 

Beste rekrutt får tildelt en klokke, i tillegg til anerkjennelsen. 

– Det er veldig stas og jeg er veldig stolt. Jeg har hatt et veldig bra befal, en god troppssjef og en veldig bra tropp. Det beste med rekrutten vært det å bli kjent med folk og det samholdet vi har fått, sier Nordhagen. 

HEDER OG ÆRE: Nordhagen fikk prisen for å ha utmerket seg positivt gjennom hele rekruttskolen. Premien er en klokke. Her sammen med Eirik Kristoffersen.
Powered by Labrador CMS