Nyheter

UNDER ETTERFORSKNING: Generalmajor Kenneth Kamper. Bildet er tatt i juli 2022.

Amerikansk generalmajor suspendert etter angivelig jaktblemme

Gjentatte brudd på jaktregler og en plagsom gaupe har angivelig skapt problemer for generalmajor Kenneth Kamper i Oklahoma, USA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalmajor Kenneth Kamper, sjef for U.S. Army Fires Center of Excellence og Fort Sill i Oklahoma, ble fredag forrige uke suspendert fra stillingen sin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Suspensjonen kommer som følge av at Kamper er under etterforskning av hærens generalinspektør. Det skriver Army Times.

Ifølge nettstedet Military.com skal etterforskningen dreie seg om påståtte gjentatte brudd på basens jaktregler.

Nettstedet skriver også at Kamper angivelig skal ha vurdert å plassere en skarpskytter i andre etasje av sitt eget hus. Dette som følge av en rødgaupe som opptrådte truende mot familiens hund. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

ILLUSTRASJONSBILDE: En slik rødgaupe skal ha vært plagsom for Kampers familiehund. Gaupen på bildet er fra West Hartford i Connecticut og har, så vidt Forsvarets forum vet, ingenting med suspensasjonen av Kamper å gjøre.

Fort Sill dekker et område på rundt 94.000 dekar, og huser rundt 20.000 amerikanske soldater. Fra januar i år har ukrainske soldater oppholdt seg på basen, for å trene på bruken av luftvernsystemet Patriot.

Les også: Det svenske forsvaret har tatt i bruk luftvernsystemet Patriot.

Patriot regnes som et av verdens mest avanserte systemer for beskyttelse mot krysser- og ballistiske missiler.

Brigader Shane Morgan er fungerende sjef for avdelingen mens etterforskningen pågår.

– Hverken etterforskningen eller sjefsbyttet vil påvirke operasjoner eller oppdrag i Fort Sill. Det inkluderer treningen av ukrainske soldater, og suspensjonen er ikke relatert til denne treningen, skriver talsperson Cynthia Smith i en uttalelse til Military.com.

Les også: I 2020 ble luftvernsystemet Patriot brukt for å beskytte norske soldater i Irak.

Powered by Labrador CMS