Nyheter

8000: Det er antallet missiler og raketter Russland har avfyrt siden krigens start. Bilde er fra 2. januar 2024, hvor en brannmann prøver å slukke flammene etter et angrep fra Russland.

8000 russiske missiler og raketter siden krigen startet

Russland har avfyrt over 8000 missiler og raketter, og sendt opp 4600 droner siden krigen startet i februar 2022, ifølge Ukrainas luftforsvar.

Publisert Sist oppdatert

Ukraina har mottatt avanserte luftvernsystemer fra vestlige allierte, noe som har gjort det mulig å skyte ned flere missiler.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainske tjenestepersoner har gjentatte ganger anklaget Russland for å ha brukt nordkoreanske missiler i angrep. Torsdag gjentok Ukrainas sikkerhetstjeneste dette.

– Ifølge en etterforskning har russiske styrker skutt mer enn 20 nordkoreanske missiler mot Ukraina. Minst 24 ble drept i disse angrepene, og over 100 ble såret.

Amerikanske myndigheter sa i januar at de hadde bevis for at nordkoreanske missiler var brukt i Ukraina. Kreml har ikke kommentert påstanden.

Mange av dronene Russland har brukt, er av typen Shahed, som produseres av Iran.

Powered by Labrador CMS