Nyheter

WINGMAN: Slik ser designere hos Airbus for seg at en Wingman-drone vil kunne se ut.

Viste frem Wingman-drone

Dronen skal kunne blant annet brukes til rekognosering og å avfyre missiler.

Publisert Sist oppdatert

Flyprodusenten Airbus viste frem en modell av fremtidig drone på luftfartsmessen i Berlin i forrige uke. Dronen har navnet Wingman, og skal fungere som en pilotløs ledsager for et bemannet fly.

Wingman er betegnelsen på en pilot som flyr bak lederen i en formasjon av fly. Dronen skal ifølge Airbus fungere som en førerløs versjon av dette.

«Wingmans oppgaver kan være rekognosering, jamming av mål og å skyte mot mål på bakken og i luften med presisjonsvåpen eller missiler», skriver flyprodusenten i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen vil piloter i bemannede fartøy alltid ha kontroll over oppdraget og være de som tar avgjørelser i en kampsituasjon.

Airbus har allerede sett for seg en mulig kunde.

– Det tyske luftforsvaret har uttrykt behov for et ubemannet fly som kan støtte bemannede fly, før the «Future Combat Air System» er operasjonelt. Wingman-konseptet er løsningen, sier Michael Schoellhorn, sjefen for forsvar og romfartavdelingen til Airbus, i pressemeldingen.

Future Combat Air System er flyprodusentens visjon for fremtidens luftforsvar.

Modellen som ble vist på luftfartsmessen Innovation and Leadership in Aerospace (ILA) i Berlin er ikke en fungerende drone, men en designstudie, som ifølge pressemeldingen vil danne grunnlaget for videre utvikling.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

KONSEPT: Modellen som ble vist frem i Berlin vil ikke nødvendigvis være helt lik den ferdige Wingman-dronen.
Powered by Labrador CMS