Nyheter

Secretary of the Air Force Frank Kendall, onboard the X-62 VISTA, takes off from Edwards Air Force Base, California, May 2. (Air Force photo by Madeline Guadarrama)
KI-TUR: Flyvåpenminister i USA, Frank Kendall, om bord på X-62A VISTA i det jagerflyet tar av.

USA vil ha 1000 pilotløse kampfly

Om alt går slik U.S. Air Force vil, kommer ubemannede krigsfly til å utføre skarpe oppdrag for USA i 2028.

U.S. Air Force har lansert en kontrakt på seks milliarder dollar for å få 1000 jagerfly styrt av kunstig intelligens. Det skriver AP.

Jagerflyene skal kunne fly 30 fot over bakken i en hastighet på over 950 kilometer i timen, ifølge Daily Mail.

Planen er at den første flåten skal være operativ i 2028.

Flere selskap er interesserte i kontrakten, deriblant Boeing, Lockheed Martin, Northrop, Grumman, General Atomics og Anduril Industries.

Pentagon vil velge to av selskapene innen sommeren og håper å ha hundrevis av KI-jagerfly innen fem år til en pris på mellom 10 og 20 millioner dollar per fly.

I begynnelsen av mai måned tok et jagerfly kontrollert av kunstig intelligens med USAs flyvåpenminister Frank Kendall på en testflyvning over Edwards Air Force Base.

Jagerflyet X-62A Variable In-flight Simulation Test Aircraft (VITSA) er et F-16 som er modifisert til å kunne testes med kunstig intelligens.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er en sikkerhetsrisiko å ikke ha det. På dette tidspunktet, så må vi ha det, sa Kendall i et intervju etter at VISTA hadde fått ham trygt ned på bakken igjen.

Powered by Labrador CMS