Nyheter

STYRTET: Dronen styrtet i utkanten av Kroatias hovedstad. Fredag og lørdag var politi og militæreksperter på stedet for å grave ut restene fra krateret som oppsto

Kroatia bekymret over antatt ukrainsk drone

Kroatias statsminister Andrej Plenkovic er bekymret over at en drone angivelig fløy fra Ukraina og styrtet i Kroatia, uten å bli avverget av Nato underveis.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Militæretterforskere brukte lørdagen på å grave ut restene av dronen fra krateret som oppsto da gjenstanden styrtet i den kroatiske hovedstaden dagen før.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Studenter i et studenthjem like ved ble evakuert mens arbeidet pågikk. Dronen hadde så vidt unngått å styrte i studenthjemmet, melder BBC.

Militærpolitiets leder opplyser at dronens svarte boks er funnet og at den er hel, noe som kan hjelpe etterforskerne med å finne ut hvem som sendte opp dronen, og hva formålet kan ha vært.

Dronen er av typen TU-141, utviklet i Sovjetunionen i sin tid. Til tross for alderen, brukes denne typen drone i dag av den ukrainske hæren.

Tjenestemenn i Kyiv avviser å ha hatt noe med denne dronen på avveie å gjøre.

Les også: USAs etterretningsdirektør: Russland og Kina er de strategiske utfordrerne

Powered by Labrador CMS