Nyheter

HAVANA: Hovedkvarteret til det cubanske kommunistpartiet. Illustrasjonsfoto fra 2010.
HAVANA: Hovedkvarteret til det cubanske kommunistpartiet. Illustrasjonsfoto fra 2010.

Cuba: Smuglere lokker cubanere til å kjempe for Russland

Cubanske myndigheter sier de har avdekket et nettverk av menneskehandlere som lokker cubanere til å kjempe for Russland i krigen mot Ukraina.

Publisert

Cubas utenriksdepartement opplyste dette mandag, men oppga få detaljer. Departementet peker imidlertid på at nettverket har operert både innenfor Cubas grenser og inne i Russland.

– Innenriksdepartementet arbeider med å avvikle et menneskesmuglingsnettverk som styres fra Russland der de prøver å få cubanske borgere som bor der, og også noen bosatt på Cuba, til å slutte seg til de væpnede styrkene for å delta i krigshandlinger i Ukraina, står det i en uttalelse fra Havanna.

Den russiske regjeringen har ikke kommentert opplysningene fra Cuba.

I slutten av mai i år meldte en avis i den russiske byen Rjazan at flere cubanske statsborgere hadde skrevet under på kontrakter med den russiske hæren og at de var blitt sendt til Ukraina, med russisk statsborgerskap som belønning.

Det var natt til tirsdag norsk tid uklart om uttalelsen fra Cubas utenriksdepartement har sammenheng med meldingen fra Rjazan.

Men den cubanske regjeringen opplyser at den allerede har igangsatt en prosess med å straffeforfølge personer som skal ha lokket cubanere til å kjempe i krigen.

Powered by Labrador CMS