Nyheter

TRENTE: Den store Nato-øvelsen Cold Response, som nylig ble avholdt i Nord-Norge, var ikke noe godt bidrag til sikkerheten i Arktis, mener Russland.

Russland advarer mot utilsiktet konflikt i Arktis

Russland er bekymret over økt aktivitet fra Natos side i Arktis og advarer mot faren for utilsiktede hendelser og miljøødeleggelser.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland er særlig bekymret over den militære aktiviteten til ikke-arktiske Nato-land i nord, sier Nikolaj Kortsjunov i russisk UD til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det kan ikke annet enn å skape bekymring. Det er en risiko for utilsiktede hendelser som i tillegg til sikkerhetsrisikoer også kan forårsake alvorlig skade på et skjørt økosystem, sier han.

– Natos nylig økte aktivitet i Arktis er bekymringsfull. Nylig fant en ny storstilt militærøvelse sted i Nord-Norge, noe som etter vår mening ikke bidrar til fremme sikkerhet i regionen, sier Kortsjunov, som er såkalt ambassadør uten portefølje.

Han advarer samtidig Sverige og Finland mot å søke medlemskap i Nato og sier at det vil få negativ innvirkning på sikkerheten og tilliten i Arktis.

Powered by Labrador CMS