Nyheter

MILJØKART: Miljøoffiser Marianne Bø viste kartet der de har merket av områder militære styrker på øvelse må holde seg unna i Indre Troms.

163 innmeldte klager etter Cold Response

Storøvelsens hovedscenario er rundet av. Miljøoffiserene venter at det vil komme flere meldinger i månedene fremover.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter den to uker lange feltøvelsen kunne Forsvarets miljøverngruppe rapportere totalt 163 skadetilfeller per midnatt til 31.mars.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det har vært en del skademeldinger, men egentlig mindre enn forventet. Dette kan ha noe med forbudet vi innførte om å kunne kjøre på innmark , forteller major Marianne Bø til Forsvarets Forum.

Bø forklarer videre at antall skader vil likevel mest sannsynlig stige utover påsken og frem til sommeren.

– Når snøen smelter vil skjulte skader dukke opp, samt folk som har hytte i sør kan oppdage skader før langt ut på sommeren. Det er ikke før i høsten vi får et mer sikrere bilde på antall skader og klager, og ikke minst hvor mye det vil bli utbetalt totalt i erstatning.

– Hvis en skulle oppdage en skade senere enn det, er det mulighet for at de får det ordnet?

– Skadetelefonen blir aldri stengt av, så om noe skulle bli oppdaget rundt juletiden er det ingen problem med å løse saken.

– Hva med de lukkende sakene? Har de blitt gitt erstatning på?

– De sakene som vi kan løse med en gang, løser vi. Selve utbetalingen vil ta litt lengre tid, men vi prøver vårt beste med å få det gjort så fort som mulig.

SKADER: Status per midnatt til 31.mars
Powered by Labrador CMS