Nyheter

PRESSEKONFERANSE: Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Norges statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse i Stockholm.

Norge og Sverige styrker forsvarssamarbeidet

– Det nordiske forsvarssamarbeidet blir stadig viktigere i lys av den krevende sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, sier statsminsteren Jonas Gahr Støre.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson fortalte at Norge og Sverige styrker forsvarssamarbeidet under en pressekonferanse sammen med Jonas Gahr Støre i Stockholm tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver VG.

De to statsministrene har diskutert Russlands krig i Ukraina, coronapandemien og samarbeid mellom landene, skriver avisen.

Les også: Forsvar på agendaen når Støre besøker Sverige

I en pressemelding fra regjeringen forteller Støre at Norge og Sverige har et nært og tillitsfullt forhold. Han fortsetter å si at han ønsker å styrke samarbeidet ytterligere, særlig innen sikkerhet og forsvar og grønn omstilling.

– Det nordiske samarbeidet kjennetegnes av høy tillit, sterkt verdifellesskap, velfungerende institusjoner og solide samarbeidstradisjoner. Det har vi igjen sett nytten av i forbindelse med krigen i Ukraina. Det er noe vi skal hegne om og forsterke, sier Støre i pressemeldingen.

I 2022 har Norge formannskapet i Nordisk ministerråd, og de to statsministrene skal også diskutere hvordan det allerede tette norsk-svenske samarbeidet kan videreutvikles.

– Det nordiske forsvarssamarbeidet blir stadig viktigere i lys av den krevende sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Vi må sammen beskytte den internasjonale rettsorden og vår egen sikkerhet. Videre utvikling av det nordiske forsvarssamarbeidet er en viktig prioritering for Norge under vårt formannskap i NORDEFCO i 2022, sier han.

– Et viktig element er at svenske og norske styrker trener og øver sammen jevnlig, sist under øvelsen Cold Response i Nord-Norge, som min svenske kollega besøkte i mars, fortsetter Støre.

Powered by Labrador CMS