Nyheter

VÅPENEKSPORT: Utenriksminister I Canada Mélanie Joly godkjenner full stans i eksport av våpen til Israel.

Israel reagerer sterkt på våpenstans fra Canada 

Canada stanser våpeneksporten til Israel, opplyser utenriksminister Mélanie Joly. Historien vil dømme Canada hardt, sier Israels utenriksminister Israel Katz.

Publisert

– Dette skjer for alvor, det er ikke bare symbolsk, understreker Joly overfor avisa Toronto Star.

Jødiske grupper i Canada mener beslutningen om å stanse våpeneksporten til Israel vil undergrave landets mulighet til å forsvare seg selv mot Hamas. 

Dette er statsminister Justin Trudeau og hans regjering ikke enig i og har derfor besluttet å stanse våpeneksporten til landet, bekrefter Joly. 

Som utenriksminister er det Joly som godkjenner eller avslår eksporttillatelser for våpen og militært utstyr, og som følge av Israels krigføring på Gazastripen kommer Canada ikke lenger til å tillate eksport av våpen til landet, slår hun fast. 

Israels utenriksminister Israel Katz reagerer sterkt på Canadas beslutning. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er beklagelig at den canadiske regjeringen tar skritt som undergraver Israels rett til selvforsvar mot Hamas-terrorister, som har begått forferdelige forbrytelser mot menneskeheten og mot uskyldige israelske sivile, inkludert eldre, kvinner og barn, skriver han på X

– Historien vil dømme Canadas handling hardt, legger han til.

Powered by Labrador CMS