Nyheter

EN SOMMER PÅ LANDET: Hestene Quaker (t.v.) og Vida (t.h.) har slappet av på landet etter den dramatiske ferden gjennom Londons gater i Paris. Vida er den hvite hesten som løp nedover West End med blod på bringen.

Løpske militærhester tilbake i tjeneste

Tre av hestene som løp skremte og tildels blodige gjennom London i april, forventes friskmeldt i tide til å delta på markeringen av kong Charles sin fødselsdag den 15. juni.

Kortversjonen

Fem militærhester løp løpsk i London 24. april, skremt av bygningsarbeid nær Buckingham Palace.

Tre av hestene er nå tilbake i tjeneste og forventes å delta i kong Charles' fødselsdagsparade 15. juni.

Oppsummeringen er generert av kunstig intelligens, men gjennomlest av en journalist.

Den 24. april i år galopperte fem militærhester gjennom Londons gater. Én av dem, ved navn Vida, var synlig skadet og hadde bringen full av blod. Én hest krasjet inn i en turistbuss slik at frontruten knuste. 

Hestene var blitt skremt av pågående bygningsarbeid i Wilton Crescent, nær Buckingham Palace. Den blodige Vida og en annen hest ved navn Trojan ble alvorlig skadet og har gjennomgått operasjoner etter den dramatiske flukten. 

Nå er imidlertid samtlige hester på bedringens vei. Tre av hestene er allerede tilbake i tjeneste i London etter et opphold på landsbygda. 

Disse forventes å delta på markeringen av kong Charles sin fødselsdag den 15. juni.

Det skriver Sky News. 

Bedringen har skjedd «bemerkelsesverdig» raskt, ifølge oberstløytnant Mathew Woodward ved kong Charles' husholdstropper, the Household Cavalry Mounted Regiment (HCMR). 

– Mot alle odds er det nå sannsynlig i at de vil delta i kongens fødselsdagparade, skriver den britiske hæren i en uttalelse. 

Kong Charles er født den 14. november 1948, men hans offisielle bursdag feires den tredje lørdagen i juni, som i år faller på den 15. juni. 

De to andre hestene er fortsatt på landet, men skal etter alle solemerker tilbake i jobb etter hvert, ifølge Woodward. 

Også fem soldater ble skadet i hendelsen. Tre av disse er tilbake i tjeneste, mens to ennå ikke friskmeldt. 

TO VILLE HESTER: Vida (t.h.) sammen med en av de andre hestene som løp gjennom Londons gater i april.
Powered by Labrador CMS