Nyheter

NY SERIE: Sondre Aaberg, Nicklas Gundersen og Alexandra Ruud er noen av rekruttene vi blir bedre kjent med i denne serien.

Ny NRK-serie tett på det nye livet til rekruttene

Dokumentaren kommer tett på de ferske rekruttene som går fra den kjente hverdagen til et liv fylt med hard, militær disiplin, der de blant annet får utviklet seg som mennesker.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

–I denne dokumentarserien får seerne bli bedre kjent med hvordan det egentlig er å være i førstegangstjenesten, skriver NRK i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

NRK-serien som har premiere den 2. januar 2023 tar blant annet for seg de seks unge menneskene Alexandra, Chris, Tuva, Bjørn Joar, Jakob og Vanessa, og man får et innblikk i tiden der de vernepliktige lærer å bli gode soldater.

Ideen kom etter en idedag vi i NRK hadde for ett par år siden. Vi var nysgjerrige på hvordan det er å være i førstegangstjenesten, og hvem de forskjellige ungdommene er.

– Samtidig ville vi forsøke å forstå hvorfor vi har Forsvaret og hva det betyr for Norge. Det er et miljø som vi gjerne ville lage en følgedokumentar om, men vi ville fortelle historien gjennom ungdommene sitt perspektiv, skriver Prosjektleder i NRK, Eilif Bremer Landsend, i en e-post til Forsvarets forum.

Serie: Klar til strid

Premiere: Mandag 2. januar 2023

Sjanger: Dokumentarserie

Lengde: ti episoder, cirka 50 minutter per episode

Produsert av: NRK Programavdeling i Nord

Prosjektleder: Eilif Bremer Landsend

– Ble serien slik dere hadde sett for dere?

– Jeg synes serien har blitt utrolig bra. Jeg har alltid trodd vi skulle lage en bra serie, men vi har kommet veldig nært de ungdommene vi har fulgt. Vi har på en måte kommet nært innpå livet, og det syns jeg er utrolig kult, skriver prosjektlederen til Forsvarets forum.

– Folka bak kamera har jobbet utrolig godt og lagt ned stor innsats. Det er jeg som prosjektleder veldig takknemlig for, legger han til.

Serien er spilt inn på Setermoen leir i Bardu kommune der Artilleribataljonen, Panserbataljonen og Sanitetsbataljonen til. Dette er tre av ni av Brigade Nords avdelinger.

–Seerne kan forvente en spennende og underholdende serie hvor vi følger en gjeng ungdommer i førstegangstjenesten gjennom tykt og tynt, forklarer Landsend i en e-post til Forsvarets forum.

–De ti episodene viser hva de medvirkende lærer om Forsvaret, det å være soldat, men også hva de lærer om seg selv. De utvikler seg som mennesker. Det syns jeg er spennende å være med på.

Powered by Labrador CMS