Nytt om navn

NY JOBB: Grundighet gir trygghet, sier Jon Rune Rønneberg, ny sjefssersjant i Brigade Nord.
NY JOBB: Grundighet gir trygghet, sier Jon Rune Rønneberg, ny sjefssersjant i Brigade Nord.

Jon Rune Rønneberg blir ny sjefssersjant for Brigade Nord

Senk skuldrene, er rådet fra hans forgjenger. Rønneberg selv er opptatt av å ikke jage opp tempoet unødvendig før storøvelsen Cold Response i mars.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Brigadesjef Pål Berglund får dermed en ny makker på laget.

– Først og fremst ser jeg frem til å bli kjent med det nye command teamet, staben og ikke minst avdelingene i Brigade Nord, skriver Rønneberg i en e-post til Forsvarets forum.

Grundighet gir trygghet

Rønneberg kommer fra nasjonalt landoperasjonssenter i Hærstaben og har blant annet bakgrunn som spesialjeger. Erfaringer derfra tar han med seg inn i ny jobb på brigadebygget på Bardufoss.

– I FSK (forsvarets spesialkommando) var det fokus på drill, å bli god på alle elementer av primæroppdraget, herunder enkeltmannsferdigheter, lagsdriller og selve oppdragsløsning i tropp eller eskadronsforband, som ble underbygget av avdelingens motto: grundighet gir trygghet, skriver han.

Det har overføringsverdi til brigaden og avdelingene den består av, og ressursene man har tilgjengelig, forklarer han.

– Spør en korporal

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Berglund overtok som brigadesjef i fjor som del av sjefskabalen der hans forgjenger Lars Lervik rykket opp som hærsjef og Eirik Kristoffersen rykket opp som forsvarssjef.

Rønneberg tar over som Berglunds fremste samarbeidspartner etter sjefssersjant Morten Fosland, som har fått ny jobb i Forsvarsstaben.

Rønneberg sier at Fosland har gitt ham tre råd på veien: Senk skuldrene, ta tak i de vanskeligste sakene først og spør en korporal når du er i tvil.

Bli bedre kjent med Berglund i Morgendrillen: Det finnes en tidsregning før og etter at han oppdaget dette trikset for komfort på øvelse

Cold Response-forberedelser

Brigadesjef Berglund har tidligere sagt til Forsvarets forum at pandemien har gjort at brigaden ikke har fått trent som helhet og at «det må vi ta igjen på en eller annen måte».

– Hvilke grep blir viktige fremover for å ta igjen det tapte?

– Først og fremst er det system- og samvirketreningen som har vært skadelidende under pandemien. Det betyr at vi på mange måter har dårlig tid frem mot Cold Response 2022 i mars, hvor både trening av brigadesystemet og hærsystemet blir viktig i den forberedende fasen, skriver Rønneberg.

Han sier det er viktig at det gjøres steg for steg.

– Jeg er ikke bekymret for om vi blir klar, det er vi nå. Det viktige er at tempoet ikke jages opp unødvendig i tiden frem mot øvelsen for å hente ut det siste restpotensialet.

Beholde folk

I tillegg har brigadesjefen vært opptatt av at de må sørge for å beholde soldatene lengre. Den oppfatningen deles av hans nye sjefssersjant.

– Absolutt! Soldatene og de ansatte i Brigade Nord er selve grunnmuren for den operative evne og kvalitet brigaden representerer hver dag, skriver han.

Han sier at hans viktigste oppgave blir å sørge for at vernepliktige og ansatte har en meningsfull og motiverende hverdag, med vekt på det operative. I tillegg mener han at forutsigbare tjeneste- og karriereplaner må klare å synliggjøre at spesialister kan ha en livslang militær karriere.

Powered by Labrador CMS