Nyheter

AVVISER KONTAKT: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og tidligere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) fotografert sammen i 2021.

Forsvarsdepartementet: – Ingen kontakt om Nammo mellom Gram og Borten Moe før aksjekjøpet

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier han ikke visste at Ola Borten Moe hadde investert i Kongsberg Gruppen. Departementet avviser også kontakt i forkant av aksjekjøpet.

Publisert

– Utover normal regjeringskonferansebehandling av regjeringsnotater har det ikke vært noen kommunikasjon som gjelder Kongsberg Gruppen og/eller selskapet Nammo mellom forsknings- og høyere utdanningsministeren og forsvarsministeren, opplyser forsvarsdepartementet til Adresseavisen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag i forrige uke meldte E24 at statsråd Ola Borten Moe har brutt habilitetsreglene til regjeringen.

Han deltok i møtet da regjeringen vedtok en milliardkontrakt med våpenprodusenten Nammo, samtidig som han nylig hadde kjøpt aksjer i Kongsberg Gruppen, som er indirekte deleier av selskapet.

Borten Moe har tidligere vært tydelig på at han ikke hadde informasjon som ikke var offentlig kjent om regjeringens arbeid med Nammo-avtalen, da han kjøpte aksjene 5. januar.

Slik informasjon, som kan påvirke aksjekursen, kalles innsideinformasjon. Det er ulovlig å kjøpe og selge aksjer i selskap om du har slik informasjon.

Powered by Labrador CMS