Nyheter

DÅRLIG STANDARD: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram forteller at Forsvarets personell skal satses på i årene fremover.

Gram: 500 millioner for lite til Forsvarets bygninger

Kapasiteten og standarden til Forsvarets bygg blir dårligere og dårligere for hvert år, ifølge forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Publisert Sist oppdatert

Gram forsøkte å berolige misfornøyde ansatte og soldater ved å fortelle at bo- og innkvarteringskapasiteten skal økes og standaren skal opp, da han møtte i Stortinget torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Gode boforhold er en annen sak av stor viktighet for meg og regjeringen. Dette er en prioritert sak for det ansatte og vernepliktenes tillitsvalgte, sier han.

Han forklarer at regjeringen svarer på dette behovet gjennom de ekstraordinære satsingene de siste årene og langtidsplanen for årene som kommer.

– Det er jo et konkret arbeid, et såkalt område-gjennomgang, som pågår på det her. Det er opplagt at det er sider av systemet som kan forbedres, men hovedutfordringen er dog at det ikke er satt av nok midler til å ta vare på de bygningsmassen vi har, sier forsvarsministeren.

Gram beskriver en pågående avskrelling av kapitalen, år for år.

– Det er anslått til minst en halv milliard i året, i for lite vedlikeholdsnivå til å ta vare på bygningsmassen, blant annet det som er personellrettet av bygningsmassen, sier han og legger til:

– Det merkes ikke nødvendigvis så mye fra det ene året til det neste, men når det er systematisk over tid så fører det til dårligere og dårligere standard, konkluderer han.

På bakgrunn av underfinansiering over flere år lover nå regjeringen å ta problemet fra snakk til handling og fullfinansiere vedlikehold av byggningsmasse i sin helhet gjennom langtidsplanen. 

–  Forsvarsløftet vil kreve mye av ansatte og soldater i forsvarssektoren. Jeg vet at den utfordringen møtes med motivasjon og dyktighet. Til gjengjeld vil regjeringen ha forsvarspersonellet som sin høyeste prioritet i det kommende arbeidet, sier han og legger til:

– Dette mener vi vil bidra til at personell med uvurderlige kompetanser blir værende i sektoren

Powered by Labrador CMS