Nytt om navn

Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, og Ronny Kristoffersen fikk begge NTFs Beredskapspris torsdag for henholdsvis sivil sektor og forsvarssektoren.

Ronny Kristoffersen fikk NTFs Beredskapspris for nytenkning og engasjement i pandemien

Ledet rekruttskolen KNM Harald Haarfagre gjennom koronautbruddet og innførte «Madlamodellen».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronny Kristoffersen er en som går i front, er dedikert i sine oppdrag, stødig, løsningsorientert og tar vare på sitt mannskap, sier juryen.

Les mer: Få ­steder i landet er flere mennesker samlet enn på Madla

Norsk Totalforsvarsforum, som deler ut prisen, er et samarbeids- og interesseorgan for organisasjoner som er opptatt av samfunnssikkerhet og beredskap med utgangspunkt i Totalforsvarskonseptet.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

I begrunnelsen står det at juryen har denne gang besluttet å gi prisen i forsvarsrelatert sektor til en person som gjennom et langt virke i Norges største beredskapsorganisasjon, Forsvaret, har utvist et sterkt engasjement i sitt arbeid.

«Madlamodellen» banet vei

12. mars 2020 stengte Norge ned for første gang. Noen uker senere skulle rekruttskolen ved KNM Harald Haarfagre på Madla ta i mot 1000 rekrutter. Det ble raskt konstatert at dette ikke kunne gjennomføres som normalt grunnet pandemien. Men det var også klart at den ikke kunne stenge, daværende sjef Ronny Kristoffersen mener styrkeproduksjonen skal opprettholdes i fred, krise og krig. At de vernepliktige er grunnmuren og bærebjelken i Forsvaret. I april 2020 ble «Madlamodellen» til. Ett år senere har rekruttskolen utdannet fire kontingenter og den nye måten er blitt normalen. Juryen oppgir at dette viser nytenkning og engasjement for å opprettholde styrkeproduksjon.

Les også: Vi var forberedt på en pandemi, men ikke den type pandemi som traff oss

Ble såret i strid

Juryen nevner også at det står stor respekt av den måten Ronny Kristoffersen har håndtert alle utfordringene etter hjemkomst fra internasjonale operasjoner i Afghanistan, hvor han ble skutt under en nattpatrulje. Han har etter den hendelsen mottatt Krigsmedaljen for såret i strid. Å stå åpent frem og ha delt sine erfaringer, er meget prisverdig, sier juryen.

Ronny Kristoffersen har hatt store deler av karrieren i Kystjegerkommandoen, sist som sjef. Deretter ble han sjef for rekruttskolen på Madla og fra august i år har han vært i Etterretningstjenesten. Kristoffersen har tjenestegjort både i Afghanistan og Syria.

Powered by Labrador CMS