Nyheter

SAMARBEID: Bente Hayes fra Sykehusinnkjøp HF og sjef FLO generalmajor Lars Christian Aamodt skrev fredag under på en samarbeidsavtale.

Inngår samarbeid med Sykehusinnkjøp HF

Forsvarets logistikkorganisasjon skal fremover samarbeide med Sykehusinnkjøp HF i anskaffelser av medisinsk utstyr og legemidler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag signerte sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) generalmajor Lars Christian Aamodt og administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF Bente Hayes en samarbeidsavtale.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Avtalen legger til rette for samarbeid i anskaffelser av medisinsk utstyr og legemidler. det skriver Forsvaret i en pressemelding.

Les også: 20 tonn norsk førstehjelps-utstyr til Ukraina.

Kan delta i anskaffelser

Det betyr at FLO blant annet skal kunne delta i anskaffelser som gjennomføres av Sykehusinnkjøp HF.

Foretaket jobber med avtaleforvaltning og anskaffelser for spesialisthelsetjenesten og eies av de fire regionale helseforetakene Helse Sør-Aust, Helse Nord, Helse Midt-Noreg og Helse Vest.

– Sykehusinnkjøp HF kjøper inn varer i et langt større volum enn det vi i logistikkorganisasjonen gjør på vegne av Forsvaret og vil i mange tilfeller kunne forhandle frem lavere priser enn det vi klarer, sier Aamodt om avtalen.

Positivt for beredskapen

Ifølge logistikksjefen har avtalen en betydning for Forsvarets beredskap, i positiv forstand.

– Både samarbeidet i seg selv og Forsvarets mulighet til raskere tilgang til større volumer av medisinsk utstyr og legemidler er fordelaktig i et beredskapsperspektiv, fortsetter Aamodt.

Ifølge Hayes er samarbeidet allerede i gang når det gjelder medisinsk utstyr.

– Fremover skal vi også samarbeide om legemiddel-anskaffelser, sier hun.

Avtalen skal revideres årlig og gjelder frem til en av partene ønsker å avslutte avtalen.

Les også: Forsvarets bildearkiv er nede for telling.

Powered by Labrador CMS