Nyheter

NY TERMINAL: Nye Bodø lufthavn skal etter planen stå ferdig i 2029. Nå er konkurransen om hvem som skal stå for bygging av ny terminal utlyst.

Kunngjør konkurranse om milliardkontrakt på nye Bodø lufthavn

Det skal bygges ny terminal på nye Bodø lufthavn. Kontrakten har en verdi på 2,4 milliarder kroner.

Publisert

Forsvaret, Avinor og Bodø kommune samarbeider om å bygge nye Bodø lufthavn. Etter planen skal flyplassen stå ferdig i løpet av 2029.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kostnadsrammen er 7,2 milliarder kroner, der Avinor spytter inn 2,6 milliarder, mens resten finansieres av staten og lokale midler.

Nå skal det anskaffes en totalentrepenør for E6 Terminal-Bygg. Kontrakten har en verdi på 2,4 milliarder kroner, og er én av to store kontrakter i prosjektet.

Det skriver Avinor i en pressemelding mandag.

Tildeling av den første kontrakten, E2 Flyside-Anlegg, skal være klar før sommeren. Den har en verdi på 2,2 milliarder kroner.

– Dette er en svært spennende og omfattende kontrakt. Vi har allerede hatt stor interesse knyttet til kunngjøringen, blant annet gjennom et fullsatt informasjonsmøte på Oslo kongressenter i mai, sier prosjektdirektør Paul Torgersen om E6 Terminal-Bygg-kontrakten i pressemeldinga.

Kontrakten omfatter fire bygg, samt ombygging av noe eksisterende bygningsmasse og bygg tidligere eid av Forsvaret. Hoveddelen vil være terminalbygget på 22.000 kvadratmeter, i tillegg til driftsbygg, tømmestasjon og hovedport.

– Vi ser virkelig frem til anbudsrunden, og gleder oss til å se hvem som har lyst til å bygge et nytt og topp moderne terminalbygg. Det har gått 24 år siden Avinor sist bygde flyplass, så dette er uten tvil en sjelden mulighet, sier prosjektdirektør Torgersen.

Forsvarsbygg har tidligere signert avtaler med Bodø kommune og Avinor som innebærer avhending av en eiendom på 5000 dekar og cirka 160.000 kvadratmeter bygningsmasse, meldte Forsvarsbygg i mars. Forsvaret vil fortsatt være til stede på den nye flyplassen i form av et begrenset antall shelter, en hangar og noen enkeltstående bygg og infrastruktur.

Fakta om flyaktivitet i Bodø

  • Flyvirksomheten i Bodø startet med byggingen av en alliert flystripe under krigshandlingene i mai 1940.
  • Flystripen ble umiddelbart bombet av tyske fly, og overtatt av okkupasjonsmakten.
  • I 1950 vedtok Stortinget bygging av en moderne flyplass i Bodø, både for sivil og militær bruk.
  • I 1955 ble to jagerskvadroner lokalisert på stasjonen, og i 1981 kom de første F-16 flyene til Bodø.
  • I nesten hele denne perioden var Bodø hovedflystasjon for Luftforsvaret i Norge.
  • I 2012 vedtok Stortinget at Ørland skal være Norges framtidige kampflybase. I vedtaket lå også at 331 og 332 skvadron skulle flyttes fra Bodø til Ørland, og at 338-skvadronen skulle legges ned.
  • Kilde: Forsvarsbygg

Powered by Labrador CMS