Nyheter

VEDTATT: Nord-Korea vil aldri gi opp atomvåpnene sine, lovet landets leder Kim Jong-un fredag. Det er høy spenning i konflikten med nabolandet Sør-Korea og USA.
VEDTATT: Nord-Korea vil aldri gi opp atomvåpnene sine, lovet landets leder Kim Jong-un fredag. Det er høy spenning i konflikten med nabolandet Sør-Korea og USA.

Nord-Korea har vedtatt lov som tillater «preventive» atomangrep

Nord-Korea vil aldri gi opp sine atomvåpen, sier landets leder Kim Jong-un. Torsdag ble en lov som gir landets militære lov til å utføre såkalt preventive atomangrep, vedtatt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sa Kim i en tale til landets nasjonalforsamling fredag, ifølge statlige medier. Han har tidligere hevdet at landet kan angripe preventivt om det føler seg truet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Også en lov som gir forsvaret tillatelse til å «automatisk» bruke atomvåpen mot fiendtlige styrker om landets lederskap blir angrepet, samt en lov som gjør landets atomvåpenpolitikk irreversibel, ble vedtatt.

Det er høy spenning i konflikten mellom Nord-Korea på den ene siden og Sør-Korea og USA på den andre. Kim hevdet fredag at amerikanerne ønsker å velte regjeringen hans.

Nord-Korea ruster opp atomarsenalet sitt og har gjennomført flere våpentester til nå i år enn i løpet av samme periode i noe tidligere år.

Samtalene mellom USA og Nord-Korea har stått i stampe siden 2019, og amerikanske og sørkoreanske tjenestepersoner tror Kim kan forsøke å øke temperaturen enda mer ved å beordre den første atomprøvesprengningen på fem år.

Nord-Korea feirer sin nasjonaldag 9. september.

Powered by Labrador CMS