Nyheter

ATOMAVTALE: Frankrikes president Emmanuel Macron har fortsatt tro på at det er mulig å få i stand en fornyet atomavtale med Iran.
ATOMAVTALE: Frankrikes president Emmanuel Macron har fortsatt tro på at det er mulig å få i stand en fornyet atomavtale med Iran.

Macron mener en atomavtale med Iran fortsatt er mulig

Frankrikes president Emmanuel Macron mener at en gjenoppliving av atomavtalen fra 2015 fortsatt er mulig, så sant det skjer «så snart som råd».

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sa Marcon i en telefonsamtale med Irans president Ebrahim Raisi.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den franske presidenten «uttrykte også sin skuffelse» over den manglende framgangen i forhandlingene i Wien og understreket behovet for at Iran igjen sier ja til avtalen og forplikter seg begrensninger av landets atomprogram, heter det i en uttalelse fra det franske presidentkontoret.

Forhandlingene om en gjenoppliving av avtalen har stått i stampe siden mars. I juni tok Qatar initiativ til direkte samtaler mellom Iran og USA, men det var resultatløst.

Les også: Lodgaard:– Forteller noe om atomvåpnenes nytteverdi

Iran inngikk i 2015 en atomavtale med USA, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Russland. Den gikk ut på at Iran skulle begrense sin anriking av uran i bytte mot at økonomiske sanksjoner mot Iran ble opphevet.

I 2018 trakk daværende president Donald Trump USA ut av avtalen. Han gjeninnførte harde sanksjoner mot Iran. Iran svarte med å øke anrikingen av uran.

Powered by Labrador CMS