Nyheter

RASLER MED SABLENE: Uttalelsen om atomkrig kommer kort tid etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte Russlands president Vladimir Putin i Russland.

FN-utsending: På randen av atomkrig

Nord-Koreas FN-utsending, Kim Song, hevder at den koreanske halvøya er «på randen av atomkrig» og må øke sitt forsvar på grunn av USA og Sør-Koreas «fiendtlighet».

Publisert

Nord-Koreas FN-utsending anklager USA og Sør-Korea for å ha skapt en farlig situasjon og hevder landet ikke har hatt noe annet valg enn å øke sitt forsvar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en tale i FNs hovedforsamling tirsdag sa Kim Song at Nord-Korea har blitt nødt til å øke sin forsvarsevne som følge av USA og Sør-Koreas «fiendtlighet».

Den nordkoreanske FN-utsendingen hevder også at den koreanske halvøya er «på randen av atomkrig».

– 2023 har vært et ekstremt farlig år. Den militære sikkerhetssituasjonen i og rundt den koreanske halvøya har blitt drevet til randen av atomkrig, sier han.

Les også: Fant granat – Forsvaret tilkalt

Uttalelsen kommer kort tid etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte Russlands president Vladimir Putin i Russland. Besøket var i stor grad fokusert på våpen og militært samarbeid.

Flere land har utvidet og modernisert sine atomvåpenarsenal, blant annet Nord-Korea og Russland. FNs generalsekretær António Guterres sier et bekymringsfullt våpenkappløp kan ligge i kortene.

– Antallet atomvåpen kan stige for første gang på flere tiår, sier FN-sjefen i sin tale til generalforsamlingen.

Han ber om at presset økes for å redusere antallet atomvåpen i verden med mål om en dag å eliminere dem helt.

– Enhver bruk av et atomvåpen – når som helst, hvor som helst og i hvilken som helst sammenheng – vil utløse en humanitær katastrofe av episke proporsjoner, sier han.

Powered by Labrador CMS