Nyheter

KHERSON: Biler står i brann etter et russisk angrep i sentrum av byen Kherson. Angrepet fant sted på julaften, lørdag.

Ukraina: Minst ti drept i angrep mot Kherson

Minst ti personer ble drept og 58 såret i et russisk angrep mot Kherson julaften, opplyser ukrainske myndigheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de sårede er 18 personer alvorlig skadd, opplyser presidentens visestabssjef Kyrylo Tymosjenko. I tillegg har 40 personer fått lettere skader.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Terrorstaten fortsetter å tvinge på oss den russiske verden i form av angrep mot sivilbefolkningen. Kherson, julaftens morgen, i sentrum av byen. Dette er ikke militære anlegg. Dette er ikke krig i tråd med reglene. Det er terror, å drepe for nytelse og for å skape frykt, skriver president Volodymyr Zelenskyj på Telegram.

Les også: Nord-Korea skal ha solgt våpen til russisk leiesoldatselskap.

– Verden må se og forstå ondskapen vi kjemper mot, fortsetter han og legger ved bilder fra angrepet. De viser brennende biler, knuste vinduer og døde personer.

– Sosiale medier vil sannsynligvis markere dette som sensitivt innhold. Men det er det ikke – dette er virkeligheten for Ukraina og ukrainere, sier han.

Khersons guvernør Jaroslav Janusjevytsj sier at ti personer ble drept i angrepet, opp fra det første anslaget på sju, melder det ukrainske nyhetsbyrået Interfax. Et medlem av regionrådet sier en russisk rakett landet like ved et supermarked på Frihetsplassen i byen, som ligger sør i landet og nylig ble gjenerobret av ukrainske styrker.

Russiske myndigheter har ikke kommentert angrepet. Russland avviser at de angriper sivile i Ukraina.

Les også: Amerikansk luftvernsystem vil ikke stå i veien for Russland, sier Vladimir Putin.

Powered by Labrador CMS