Nyheter

ILD: Kruttrøyken fylte luften når Artilleribataljonen gjennomførte skarpskyting med et filmteam fra Netflix på slep høsten 2021.
ILD: Kruttrøyken fylte luften når Artilleribataljonen gjennomførte skarpskyting med et filmteam fra Netflix på slep høsten 2021.

Artilleriet fyrer løs i ny Netflix-satsning

En sen ettermiddag høsten 2021 kom et filmteam fra Netflix til Forsvaret på Rena.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Når en eksplosjon i de norske fjellene vekker et gammelt troll, hyrer myndighetene inn en fryktløs paleontolog for å stoppe det fra å skape dødelig kaos, skriver Netflix om torsdagens premierefilm Troll.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den action-spekkede og norskproduserte filmen har fått hjelp av Forsvaret så det smeller litt ekstra på tv-skjermen.

Les også: Disse har kommet inn på Forsvarets sjefskurs

TUNGT SKYTS: Filmteamet fra Netflix ble godt kjent med Forsvarets artillerivogner.
TUNGT SKYTS: Filmteamet fra Netflix ble godt kjent med Forsvarets artillerivogner.

En sen ettermiddag høsten 2021 var et filmteam fra Netflix på plass i Regionfelt Østlandet. Der fikk de se Artilleribataljonens nye K9 artillerivogner fyre løs under en skarpskytingsøvelse og fanget det hele på film.

Det var artilleriets Batteri Piraya, som holder til på Rena og er en del av Hærens hurtige reaksjonsstyrke, som stod for kraftdemonstrasjonen.

– På forespørsel støttet Batteri Piraya produksjonen av Netflix-filmen Troll høsten 2021. Støtten ble utøvet i forbindelse med batteriets skarpskytingsøvelse uten at dette påvirket aktiviteten i nevneverdig grad, sier Karl Jonas Vandbakk, som på den tiden var sjef for Batteri Piraya.

Vandbakk forteller at produksjonen virket meget fornøyd med bidraget og utbyttet de fikk av støtten fra Forsvaret omgitt av høstens farger ute i øvingsfeltet på Rena i fjor.

Les også: Sjef for Luftforsvaret: – Vi når ikke målet om full operativ kapasitet

Andre elementer fra Hærens hurtige reaksjonsstyrke Task Force Telemark bataljon har også bidratt til produksjon av filmen. I tillegg er Forsvarets nye F-35 jagerfly å se på jakt etter troll på Netflix.

For ordens skyld: Journalist Stephan Pettersen har tidligere jobbet i Task Force Telemark bataljon.

Powered by Labrador CMS