Meninger

FREMTID: I stedet for å by på mer hat blant de to nasjonene, må vi alle være med på dugnaden og sørge for en trygg fremtid for alle sammen i Karabakh, skriver Shervin Najafpour (bildet).

– Alvorlige anklager mot meg

Skal jeg måtte tåle grove anklager som er med på å danne stor splittelse i det mangfoldige norske samfunnet, skriver Shervin Najafpour.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjære Erik, din reaksjon, samt voldsomme og alvorlige påstander som «aserbajdsjanske propagandaministeriet sin forlengede arm» forundrer meg ikke. Rektor ved OPG, Sven-Erik Rise ytrer like alvorlige påstander om meg. Ja jeg føler meg krenket, men i motsetning til deg, nyter jeg et glass rødvin mens jeg skriver dette.

Det stemmer at vi begge opplever hverandres kommentarer helt absurde, men la oss være enige om å være uenige og sørge for å avslutte denne evige debatten som ikke interesserer leserne lenger.

Tatt ut av kontekst

Det er helt absurd at mine ord har blitt tatt ut av kontekst og når jeg som en norskfødt, etnisk aserbajdsjansk tyrker velger å delta i den offentlige debatten, skal jeg måtte tåle grove anklager som er med på å danne stor splittelse i det mangfoldige norske samfunnet.

Ingen ber etniske nordmenn som har stor kjærlighet og kjemper for «Artsakh» om å dra tilbake til sine hjem.

Ingen anklager dem for å være armenske agenter, kjøpt opp av armensk diaspora, armenske propagandaministeriet sin forlengede arm, grunnleggende rasist, radikale kristne osv.

Når en etnisk nordmann kan ha stor kjærlighet for Armenia, så kan jeg som en flerkulturell nordmann også ha stor kjærlighet for Aserbajdsjan og Tyrkia uten å bli utsatt for alle de krenkende anklagene...

Jeg benekter ikke faktumet av at i 1915 så døde armenere, men verden må også innse at armenerne var ikke de eneste som døde. Det er hjerteløst, nådeløst og diskriminerende å se bort ifra tusener av liv som gikk tapt som et resultat av at armenerne allierte seg med den russiske tsaren og slaktet tusener av mennesker for å skape «Stor-Armenia»!

Tyrkere, aserbajdsjanske-tyrkere, jøder, samt andre etniske minoriteter ble også massakrert.

Har du lyst til å delta i debatten?

Da har vi noen enkle retningslinjer du må følge:

  • Debattinnlegget bør være mellom 250-1000 ord
  • Kronikker og analyser fra fagpersoner kan være lengre
  • Det er forskjell på meninger og fakta: Påstander som hevdes å være sanne bør underbygges (bidra gjerne med lenker og tilleggsinformasjon)
  • Hold en saklig tone
  • Send bidraget til debatt@fofo.no

Det er derfor jeg ønsker å presisere igjen, arkivene må åpnes for historikere for at sannheten kan komme frem.

En felles dugnad

I stedet for å by på mer hat blant de to nasjonene, må vi alle være med på dugnaden og sørge for en trygg fremtid for alle sammen i Karabakh!

Les også: – Tiden er inne for å anerkjenne folkemordet

Når en etnisk nordmann kan ha stor kjærlighet for Armenia, så kan jeg som en flerkulturell nordmann også ha stor kjærlighet for Aserbajdsjan og Tyrkia uten å bli utsatt for alle de krenkende anklagene, blant annet om å være utsendt av en propagandaminister.

Powered by Labrador CMS