Nyheter

HJERTELIG: Edward Shames (i midten), klemmer Ed McClung. De var begge medlemmer av Army Company Eav det 506. regiment av 101st Airborne. Bildet er tatt i Washington DC 16. juli 2003.
HJERTELIG: Edward Shames (i midten), klemmer Ed McClung. De var begge medlemmer av Army Company Eav det 506. regiment av 101st Airborne. Bildet er tatt i Washington DC 16. juli 2003.

Siste gjenlevende offiser av «Band of brothers» fra andre verdenskrig er død

Edward Shames døde fredag 5. desember i en alder av 99 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Edward Shames «døde fredelig hjemme», heter det i nekrologen som ble lagt ut av Hollomon-Brown Funeral Home & Crematory, skriver CNN.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Under andre verdenskrig var Edward Shames «medlem av det anerkjente Easy Company, 506th Parachute Infantry Regiment, 101st Airborne Division nå kjent globalt som 'Band of Brothers',» ifølge nekrologen.

Nekrologen opplyser at Shames var involvert i noen av de viktigste kampene i krigen. Han gjorde sitt første fallskjermhopp inn i Normandie på D-dagen som en del av Operation Overlord.

«I Tyskland var han det første medlemmet av den 101. som gikk inn i Dachau konsentrasjonsleir, bare dager etter frigjøringen,» står det videre.

Etter krigen jobbet fallskjermjegeren som ekspert på Midtøsten-saker med National Security Agency. Han tjenestegjorde senere i US Army reserve Division og gikk av med pensjon som oberst.

Les også: Minst 41 av 169 stortingspolikere har gjennomført førstegangstjeneste

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Edward Shames var den siste gjenlevende av "Band of Brothers". Han er den siste gjenlevende offiseren. Det er fortsatt en menig fra "Band of Brothers" som lever.

Powered by Labrador CMS