Nyheter

96 ÅR GAMMEL: Den kjente Auschwitz-overlevende Esther Bejarano er død, 96 år gammel.
96 ÅR GAMMEL: Den kjente Auschwitz-overlevende Esther Bejarano er død, 96 år gammel.

Kjent Auschwitz-overlevende er død

Esther Bejarano, som overlevde sitt opphold i konsentrasjonsleiren Auschwitz ved å spille i jenteorkesteret, er død, 96 år gammel.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bejarano sovnet lørdag stille inn på et sykehus i Hamburg i Tyskland, opplyser en av hennes nære venner til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun ble født i den tyske byen Saarlouis i 1924. I 1941 ble foreldrene hennes drept av nazister, og hun ble deportert til Auschwitz. Hennes talent for å spille trekkspill reddet trolig livet hennes da hun ble satt til å spille i konsentrasjonsleierens jenteorkester.

Les også: Den siste gjenlevende Auschwitz-frigjøreren er død

Bejarano var med på å stifte den internasjonale Auschwitz-komiteen for overlevende i 1952, og gjennom livet sitt vant hun en rekke priser for sin innsats i kampen mot ekstremisme, rasisme og antisemittisme.

– Den fantastiske Esther Bejarano grep folk med sin vitalitet og sin utrolige historie. Hennes stemme vil bli savnet, skriver Tysklands utenriksminister Heiko Maas skriverTwitter lørdag.

Les også: Luftforsvaret styrker utdanningen

Powered by Labrador CMS