Nyheter

FRA LUFTA: Andenes sett fra fjellet Andehue. I 2023 mister lokalsamfunnet flystasjonen.

Mål om arbeidsstart i Andenes havn i 2023

Regjeringen ønsker at arbeidet med å utbedre Andenes havn skal starte i 2023, samme år som Forsvarets flystasjon skal legges ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er behov for utdyping i innseilingen og i deler av havnebassenget. Ambisjonen er at spaden stikkes i jorda i løpet av 2023, opplyser fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Andøy kommune er en av Nordlands større fiskerikommuner, og det er kort avstand fra Andenes havn ut til rike fiskefelt, sier han.

Prosjektet omfatter også blant annet merking, og samlet investeringsramme for tiltakene er anslått til 440 millioner kroner.

Les også: Klarsignal for å etablere en oppskytningsbase på Andøya

– Andøya står i en krevende omstilling når Forsvaret legger ned flystasjonen i 2023, og Andenes havn er et viktig bidrag til videre utvikling av Andøya-samfunnet, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp).

Regjeringen vil komme tilbake til oppfølging av Hurdalsplattformen ved å legge fram en omstillingspakke for Andøy kommune. Den skal blant annet omfatte et eget fond for kommunen. Også videre satsing på romindustrien trekkes fram.

Powered by Labrador CMS