Nyheter

BAKHMUT: Wagner-gruppen har stått for mesteparten av de russiske styrkene nær Bakhmut. Nå varsler de at de trekker seg ut av byen.
BAKHMUT: Wagner-gruppen har stått for mesteparten av de russiske styrkene nær Bakhmut. Nå varsler de at de trekker seg ut av byen.

Wagner-gruppen sier de trekker seg ut av Bakhmut 10. mai

Lederen for leiesoldatene i Wagner-gruppen sier de vil trekke seg ut av den ukrainske byen Bakhmut om få dager. Årsaken skal være mangel på ammunisjon.

Publisert Sist oppdatert

– Det er det russiske forsvarsdepartementets feil, sier Jevgenij Prigozjin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Wagner-gruppen har stått for en stor del av de russiske styrkene som har kjempet om Bakhmut. Slaget her har foregått i mange måneder, og kampene er de mest intense i hele krigen. Ukrainske styrker holder fortsatt deler av byen.

Prigozjin hevder regulære russiske styrker vil måtte overta posisjonene rundt Bakhmut.

Han har gjentatte ganger klagd på at det russiske forsvarsdepartementet ikke gir Wagner nok ammunisjon, særlig når det kommer til artillerigranater.

Natt til fredag la Prigozjin ut en video der han står ved personer som skal være drepte Wagner-soldater. I en tirade fylt med banneord raser han mot forsvarsminister Sergej Sjojgu og den russiske forsvarssjefen Valerij Gerasimov.

Powered by Labrador CMS