Nyheter

SOMALIA: Bildet viser krigere fra al-Shabaab, nord i Mogadishu. Bildet er tatt i en annen forbindelse og er fra 2010. Krigere fra gruppen gikk tirsdag til anfret på en militærbase i Somalia.

Islamistangrep mot fredsbevarende styrker i Somalia

Tungt væpnede krigere fra al-Shabaab gikk tirsdag til angrep på en militærbase med fredsbevarende styrker fra Den afrikanske union i Somalia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En lokal hærsjef og øyevitner bekrefter at angrepet skjedde på en militærbase nær Ceel Baraf, rundt 160 kilometer nordøst for Mogadishu.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Burundiske styrker er utplassert på basen.

– Terroristene angrep den burundiske militærbasen tidlig i morges. Det var harde kamper og tap på begge sider, men vi vet ikke detaljene om dette ennå, sier militærkommandøren Mohamed Ali.

Ifølge Ali ble det brukt en bilbombe før skuddveksling brøt ut.

Al-Shabaab har i en uttalelse tatt på seg ansvaret for angrepet. Gruppa har gjennomført en rekke angrep i Somalia og vært i krig med myndighetene der i mer enn et tiår. Al Shabaab er på papiret knyttet til al-Qaida.

Les også: Forsvarets forum deltar i verifiseringsprosjekt.

Powered by Labrador CMS